Konzola Xbox

Igranje na Xbox

Za igranje iger na konzoli Xbox bomo potrebovali polovico manj časa!

Konzole igre, predvsem pa tiste najbolj priljubljene, so še vedno relativno drage za nakup, zato je povpraševanje po njih pod pričakovanji številnih programskih hiš. Zaradi tega so se pri podjetju Microsoft že pred časom domislili nadvse zanimive poteze, ki je zagotovo razveselila marsikaterega lastnika njegove igralne konzole Xbox One. Tu gre za mesečno naročnino za igre Xbox Game Pass, na podlagi katere uporabniki konzolne igre prenesejo kar preko svetovnega spleta in jih igrajo na konzolah Xbox One. To vključuje tudi igre, ki so bile pripravljene za Xbox 360.

Ker pa prenos iger preko portala Xbox Game Pass traja predolgo, so programerji podjetja Microsoft zanje pripravili funkcionalnost FastStart, ki bo običajnim uporabnikom na voljo šele konec junija. Ta je trenutno na voljo le uporabnikom programa Xbox One Preview Beta, ti pa so nad njo več kot zadovoljni. Funkcija FastStart namreč zagotovi, da lahko uporabniki konzol Xbox igrajo igre dvakrat hitreje kot v tem trenutku. Ta namreč poskrbi za to, da se na igralno konzolo Xbox One najprej prenesejo zgolj tiste datoteke, ki so nujne za pričetek igranja iger.

Pri podjetju Microsoft pa trenutno še niso razkrili, katere igre na portalu Xbox Game Pass so združljive z novo možnostjo FastStart. Trenutno to možnost podpirajo konzolne igre Spelunky, The Flame in the Flood in Fuzion Frenzy, ko bo ta na voljo vsem uporabnikom pa verjamemo, da bo ta seznam precej daljši. Hitro nalaganje iger je namreč ključnega pomena za izboljšanje uporabniške izkušnje pri uporabi igralne konzole Xbox One.