Kako izbrati primeren stol in mizo?

Najboljši računalniški stol in ustrezna miza, ki sta namenjena igranju računalniških iger, morata biti prilagodljiva oz. nastavljiva. To pomeni, da lahko spreminjate njune položaje, da se prilagodita telesu igralca. Vsak igralec ima poleg individualne telesne konstitucije tudi svoje želje glede pozicij sedenja. Otroci pa še toliko bolj potrebujejo nastavljiv računalniški stol, da jim zagotavlja udobje in dobro podporo, ko rastejo.

Sledite sledečim nasvetom, da boste izbrali najboljši računalniški stol in mizo:

Kateri računalniški stol izbrati?

Najboljši računalniški stol ima udoben sedež, ki pomaga uravnavati telesno temperaturo. Poleg tega ima nastavljive sledeče dele: naslonjala za roke, višino in naslonjalo za hrbet, da lahko enostavno zadosti potrebam posameznika.

Kako si pravilno nastaviti računalniški stol?

Stol nastavite tako, da bodo vaši boki in kolena na isti višini. Prepričajte se, da lahko vaša stopala dosežejo tla ali da imate podporo za noge. Če so kolena v primerjavi z boki previsoko, lahko omenjeni položaj sedenja preprečuje pretok krvi. Če so kolena prenizko, lahko položaj sedenja obremeni spodnji del hrbta. Preverite, kaj vam ustreza in si temu ustrezno prilagodite stol.

Glede nastavitve naslonov, ni posebnih nasvetov. Preizkusite več različnih položajev. Začnite z manjšimi nagibi in spreminjajte kot nagiba, vse dokler ne dosežete občutka nevtralnega položaja hrbtenice.

Pri uporabi miške ali tipkovnice nastavite naslone za roke tako, da bodo komolci pod 90 stopinjskim kotom. 

 
Črn in rdeč računalniški stol JENSLEV ima prilagodljivo višino in udoben sedež, nastavljiva naslona za roke in brezstopenjski nagibni mehanizem, da lažje nastavite ustrezen položaj sedenja.